BBC er utrettelige i sin søken etter ting som kan være krenkende for muslimer. Det engelske flagget gjør folk nervøse, for det tilhører visst bare rasistene nå. De eneste anledningene som engelskmenn har lov til å være nettopp stolte engelskmenn og vifte med eget flagg, er ved sportsarrangementer. Vi har vikingene, de har dragedreperen St. George.

Er det galt å kle seg som en korsfarer, spør BBC nå rett før Euro 2016 og sammenligner det samtidig litt unnskyldende med Haka fra New Zealand som alle elsker (se haka her). BBC forklarer vennlig disse hordene av uvitende fotballfans at korsfarerne var noen slemme gutter:

Perhaps you mean to dress up as a crusader.

Knights are associated with strength and honour through stories of chivalrous heroes like King Arthur. However, crusaders were the perpetrators of violent attacks across Europe and the Middle East on Muslims, Jews and pagans.

Folk ler og gjør narr. Av BBC heldigvis:

BBC tull

St George

Fy og fy. Det er jo tross alt bare knappe 1000 år siden korstogene. Sårene har fremdeles ikke grodd, ifølge BBC.

BBC avholdt en egen spørreundersøkelse:

BBC poll

85% synes det er greit nok. Ikke helt den store stemningen for å kvitte seg med St. George. Vi ser dem nok til lørdag hvor England møter Russland.

Daily Mail

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂