En ny reklamekampanje for islam starter i Storbritannia den 23. mai. Busser skal spre budskapet «subhan Allah» som er arabisk for «priset være Allah». Det er organisasjonen Islamic Relief som finansierer kampanjen.

Kampanjen skal kjøres som en oppvarming til ramadan (starter 6. juni) i engelske byer med store muslimske befolkningsgrupper. I London bor det rundt 1 1/2 million muslimer, hvorav de fleste nok gledet seg over nylig å ha fått en muslimsk ordfører. Han var som kjent sønn av en bussjåfør så hva kan være mer passende enn å bruke busser til å «break down barriers» og «portray Islam in a positive light», som organisasjonen selv uttrykker det.

At man velger arabisk som formidlingsspråk, ja det er noe man bare kan venne seg til. «Allah» skjønner jo alle, og det er igrunnen hele budskapet, resten er ikke så nøye.

Imran Madden, the UK director of Islamic Relief told The Sunday Times: ‘There is a lot of negativity around Muslims at the moment involving things such as counterterrorism issues.

‘We want to change for the better the perception of Islam. The bus campaign is about breaking down barriers and challenging misconceptions.’

Organisasjonen Islamic Relief har mange mål. Ikke bare vil de at folk skal gi mer til veldedighet, men de vil også gjøre sitt for å bremse rekrutteringen til IS.

Islamic Relief’s aim is to encourage young Muslims to think about charitable giving and humanitarian work and not be drawn in by propaganda created by terrorist groups like ISIS.

Ja, en reklamekampanje for Allah vil nok gjøre hele forskjellen. Det er flere som har prøvd seg på det, ikke sant Tajik?

Hadia Tajik - Thomas Knarvik

Tegning: Thomas Knarvik

Den nye ordføreren i London, Sadiq Khan, er også ansvarlig for transportsystemet. Det er ikke tillatt å reklamere for politikk i kollektivtrafikken. Religion derimot; se det går fint. Og siden islam som kjent overhodet ikke har noen politisk side, så kan man avvise de klagene som kommer:

Transport for London (TfL) can ban adverts on the buses it runs if it is linked to a ‘political party or political cause’. However, there are no rules against religious advertising.

Subhan Allah

Londonistan er godt underveis. Det glade budskapet skal ut til alle. Her går det unna!

Hvem som finansierer Islamic Relief Worldwide og hva annet gruppen finansierer har tidligere vært gjenstand for kritiske blikk. Det påpekes at Islamic Relief Worldwide (IRW)  er en selvstendig organisasjon som absolutt ikke er forbundet med den saudiarabiske International Islamic Relief Organization. Den saudiarabiske organisasjonen er blitt beskyldt for å finansiere terrororganisasjoner som Hamas og Muslim Brotherhood og er forbudt i Israel og De forente arabiske emirater. IWR regnes som «kontroversiell» i Storbritannia. De ble strippet for statsstøtte og britiske medier beskrev gruppen IRW tilhørte som:

“an umbrella group for a number of leading Islamic charities, some of which allegedly have links to the Muslim BrotherhoodHamas and other terrorist organisations.”

Islamic Relief Wordwide ble grunnlagt i Birmingham i 1984, er registrert om en internasjonal NGO med årlige registrerte inntekter over en milliard kroner. Over 60% av inntektene kommer fra søsterorganisasjonene i andre vestlige land, nesten halvparten fra Islamic Relief USA. Obama-administrasjonen har syntes at det har vært flott å kunne sponse denne gruppen.

At salafistene i Saudi Arabia som finansierer moskéer over hele Europa skulle vært involvert i en innflytelsesrik «vestlig» organisasjon som Islamic Relief når den selv har en egen International Islamic Relief Organization, ja det er jo helt utenkelig.

Daily Mail