Fox intervjuer Donald Trump etter Brussel-terroren, og spør hva han ville ha gjort etter noe slikt. Trump svarer blant annet med å gjenta at han vil stenge grensene for folk hvis identitet og intensjoner man ikke har klarhet i.

Det er bemerkelsesverdig at en en amerikansk presidentkandidat viser langt større evne enn våre egne folkevalgte til ikke bare å observere det som skjedde og ta det innover seg, ved nedslått å konstatere gjentatte ganger at «it’s a disaster», han snakker også med større klarhet om årsaker og mulige tiltak.

En befriende side med Trump er evnen til å skjære igjennom pisspraten og sette fingeren på vesesentligheter. Vel vitende om at politiet unngår bestemte bydeler, konstaterer han ganske enkelt at «the whole thing is crazy». Våre egne såkalte ledere forsøker å venne oss til galskapen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂