Bråket og volden under valgkampmøtet som måtte avlyses i Chicago, vil gjøre våre tilhengere enda sintere, sier Donald Trump under et valgkampmøte i Cleveland. Seieren på tirsdag – da det er primærvalg i viktige delstater som Florida og Ohio – vil gi gjenlyd, legger han til.

Det er ingen tvil om at Trump er en dyktig og karismatisk taler. Arrangementet er svært velregissert. På dette punktet har han mye til felles med Berlusconi, som også er en stor kommunikator.

Om vi får anledning til å vurdere om Trump har mer politisk substans enn Berlusconi, gjenstår å se. Men der mister B. gav løfter han umulig kunne holde, tar Trump til orde for ting som det er mulig å gjøre, som det å bygge en mur og reforhandle handelsavtaler.

Show som dette kan avfeies som trashy, men skiller det seg egentlig negativt fra amerikansk valgkamp i sin alminnelighet?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂