Spanias innenriksdepartement opplyser at spansk politi onsdag åpnet og beslagla tre containere inneholdende 20.000 uniformer, som var ment til å brukes av IS og al-Nusra-fronten.

The uniforms were part of a shipment declared as “secondhand clothing” to pass through customs, the ministry said, and were hidden inside three shipping containers intercepted in the ports of Valencia and Algeciras. Some other military accessories were also seized.

Funnet ble gjort ikke lenge etter at sju personer ble arrestert i Spania i februar, mistenkt for å drive logistisk støtte for de to terrororganisasjonene.

la-oe-zaretsky-islamic-state-recruits-20141205
De beslaglagte uniformene var kamuflasjedrakter, som kjent fra IS’ egen propaganda.

Uniformene er ikke produsert i Spania, som altså var transittland, og etterforskning pågår med sikte på å finne ut hvor de er laget.

Det mest interessante spørsmålet er heller ikke besvart:

The Spanish authorities would not disclose the intended destination of the containers.

Det siste betyr enten at de ikke vet, eller – mer sannsynlig – at de ikke vil si det de vet. Ikke i noen av tilfellene kan det utelukkes at uniformenes påtenkte destinasjon var utenfor IS’ kjerneområder.

Det krever ikke all verdens forestillingsevne å tenke seg muligheten for at de en dag kunne ha blitt tatt i bruk i et europeisk land i forbindelse med aktivering av innsmuglede terrorister og innfødte jihad-aspiranter.

Også i fravær av et slikt urovekkende scenario er det et betydningsfullt beslag. IS forsvinner ikke fra sin blodige bransje med det første.

 

New York Times

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂