Saken i dansk TV2 omtalt på document.dk om dagligvarebutikken i Hasle som opplever færre problemer fra muslimers side enn andre gjør fordi en kvinnelig ansatt trosfelle av dem bærer slør, bringer tankene litt hen på mafiaterritorier.

En mafia kan godt bestemme hvilke supermarkeder som skal få lov til å drive i et område den dominerer, ved å se til at uønskede konkurrenter får kriminelle på besøk. Man kan også ad omveier se til at leverandørene deres forlanger en høyere pris. Eller man kan få noen venner av seg i forvaltningen til å iverksette uvanlig strenge kontroller e.l. Det er i det hele tatt mange redskaper i den kriminelle verktøykassen.

Det er heller ikke noe ukjent fenomen at mafiaer forlanger noen av sine egne ansatt i virksomheter som er under dens beskyttelse.

Fenomenene er ikke helt sammenfallende, men man må ikke desto mindre konstatere at islam av og til har en virkning på sivilsamfunnet som minner endel om mafiaens. Klanmentaliteten er felles, det samme er respekten for lovverket som ikke er Allahs, eller Systemets (som er ordet de bruker i Napoli).

Noen som lurer på hvorfor en lenge fredet plett som Norge har færre antistoffer mot islamsk dominans enn Italia?