En mann på 25 år ble arrestert i Port-de-Bouc utenfor Marseille etter at en av politiets veikontroller fant våpen i bilen. Mannen skal være tidligere kjent av politiet, men skal ikke hatt noen tilknytninger til jihadister. Politiet mener at mannen er en «by-kriminell» og at våpnene var ment til den daglige borgerkrigen. Marseille har for lengst tatt steget fra stein- og granatkasting til militære våpen i ghettoene.

Store deler av Marseille er lovløse.

«Jeg forlanger at man våkner opp!» raste den lokale sosialistiske ordføreren Samia Ghali i 2013. «For nøyaktig ett år siden varslet jeg og ba om assistanse fra hæren, og situasjonen er fortsatt den samme».

Det pøses på med penger til «områdeløft». Men det er befolkningen som skaper problemene, ikke bygningene. 

Håndtering og statistikklesing på et høyere nivå viser at man ikke forstår hva som skjer på gateplan. Her fra 2013:

Innenriksminister Valls bemerket i forrige uke at ungdomskriminalitet i Marseille sank i første halvår sammenlignet med samme periode for et år siden, men politiets fagforeninger sa det var ingen grunn til å juble.

«Realiteten er at folk slutter å anmelde saker klager fordi de har gitt opp og mener at det vil ikke endre noe,» sa Jean-Marie Allemand fra Alliance Police Nationale.

Det minner om hva vi ser i Groruddalen, bare på en annen skala. Også her «går kriminaliteten ned». Dette mønsteret avtegner seg overalt. Vi ser det også i Storbritannia hvor politistasjonene legges ned fordi det er færre anmeldelser. Parallellsamfunnene melder sjelden fra til politiet. Det er livsfarlig å «sladre» på sine egne.

Som Sydsvenskan kunne rapportere ifjor: «Rekordfå brott anmäls i Malmö» Også Expressen kunne fortelle at antall anmeldelser i Malmø har sunket hvert år siden 2009. Bare resten av disse svenskene kunne flytte ut så kunne man nesten komme ned i null anmeldelser. Hva skal man med politi da? Man kan jo bare outsource hele tjenesten til den lokale mafiaen slik de har gjort i Gøteborg.

L’Express