Innenriks

Lederen til Hamar Arbeiderblad argumenterer stadig for kommunesammenslåinger. Innvandringen omtales ofte av samme organ som positiv og berikende.

Nå har pipa fått en annen lyd. Innvandringen omtales plutselig som en utfordring på samme måte som eldrebølgen. Disse to utfordringene er svært viktige for å få gjennomført kommunesammenslåinger rundt om i Norge.

En innvandring, som innen ikke alt for mange år vil endre Norges demografi totalt, er å anse som en naturlov. I hvertfall på Hedmarken.

Det blir ingen sammenslåinger av slikt. Det er synd, fordi vi i årene som kommer vil trenge mer regionalt samarbeid og mer robuste kommunale enheter for å løse de store utfordringene kommunene står overfor. Eldrebølgen er en. Den store innvandringen en annen. Samferdsel og sykehus blir også stadig viktigere. Skal man sette seg ved forhandlingsbordet, må minstekravet være at man ikke allerede har bestemt seg for resultatet. Slik ordførerne nå har stilt seg, ser det ut som fylkesmann Sigbjørn Johnsen allerede kan begynne å tegne det nye kommunekartet på egen hånd.

h-a.no