Aftenpostens lokale sider om hovedstaden, Oslo by, hyller innvandringen. Den mørkeste skyen som henger over Norges fremtid ser ut til å være eldrebølgen, ifølge Aftenposten. Innvandringen skal rett og slett redde Oslo fra eldrebølgen. Med storstilt innvandring vil kun 12 prosent av hovedtstadens innbyggere være over 70 år i 2040.

Det faktum at hovedstaden med stor sannsynlighet gradvis vil bli stadig mer likt et land i tredje verden nevnes ikke med et ord, og vekker neppe bekymring i Aftenpostens redaksjon. Multikultur fremstår som grunnleggende godt. Faktisk så godt at man lar en innvandrer fra det voldelige og krimbelastede Sør-Afrika uttale seg om tryggheten i Oslos gater. Han er svært fornøyd med tilstanden i Oslos gater. Noen nordmenn husker tider hvor man kunne sove natta igjennom på en benk utenfor Oslo S. Hva disse mener om tryggheten i hovedstaden er kanskje mindre betydningsfullt?

Hvordan vil yrkesdeltagelsen utvikle seg hos våre landsmenn? Hvordan vil deres barn lykkes på skolen? Vil en hovedstad med enda flere områder som Groruddalen være en økonomisk suksessfaktor? Vil kulturelle og etniske spenninger være fraværende med stadig større forskjellige etniske og kulturelle grupperinger?

Aftenposten ser at lykken er en gjennomsnittlig yngre befolkning. Kritiske spørsmål om andre faktorer skal man tydeligvis ikke bry folket med.

I 2040 vil fortsatt bare 12 prosent av innbyggerne i Oslo være over 70 år, ifølge nye tall fra SSB. I flere distriktskommuner blir det nesten tre ganger så mange, der rammer eldrebølgen med full tyngde.


Thando Sikawuti triller sin 11 måneder gamle datter Erica i solskinnet i Botanisk hage. For to år siden flyttet han fra Sør-Afrika til Norge.

– På grunn av kjærlighet, oppsummerer han.

31-åringen trekker spesielt frem at det knapt er kriminalitet på spørsmål hva han liker med byen.

– Jeg trenger ikke lenger se meg over skulderen, sier han.

http://www.aftenposten.no/osloby/Innvandring–redder-Oslo-fra-eldrebolgen-572561b.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂