PST har pågrepet to menn på Østlandet. Den ene, av bosnisk opprinnelse, ble pågrepet onsdag da han returnerte fra Tyrkia til Gardermoen. Den andre, født i 1989, ble pågrepet idag. Begge har vage tilknytninger til islamistmiljøet på Østlandet fra før, men settes ikke i forbindelse med gårsdagens pågripelse av mulla Krekar.

Totalt er 12 menn pågrepet for IS-tilknytning.

Mennene (med alder) har albansk (25 og 29), bosnisk (26) eritreisk (23), pakistansk (45), somalisk (23 og 31), tsjetsjensk (22), norsk (18) og polsk (23) bakgrunn. En 24-åring er «fra Fredrikstad». Mannen født 1989 har foreløbig ukjent etnisk opprinnelse.

To nordmenn terrorpågrepet - NRK

To terrorpågrepne IS-menn i Norge? Pytt sann!

Hadde det eksistert en høyreekstrem terrorgruppe som nordmenn sluttet seg til – den ville ikke behøvd å være i nærheten av så brutal som IS – ville mediene selvsagt ha oppgitt både navn og bilde, og ligget med telelinser i buskene utenfor boligene deres.

Men de muslimske guttene har jo bare reist til Tyrkia for å hjelpe til med nødhjelpsarbeidet…

To nordmenn terrorpågrepet - VG

VG var først ute med saken, men prioriterer den ikke særlig høyt…