Innenriks

I et langt intervju med Vårt Land forteller Ole Jørgen Anfindsen om sin trosreise, fra kristendommen og nær konvertering til islam. Han stanset opp foran den formelle omvendelsen og ble ved kristendommen, men kaller seg muslimsk kristen.

Anfindsen mener kristne vurderer Kristus for høyt, men at muslimer vurderer ham for lavt.

I dag kaller Ole Jørgen Anfindsen seg «muslimsk kristen». Han klarte aldri å ta skrittet fullt ut og forlate kristendommen for islam.

– For meg landet det på at kristne muligens har satt Jesus et par hakk for høyt, mens muslimene har et for lavt syn på Jesus. Jeg lurer på om sannheten ligger et sted midt imellom. Men hvis jeg tvinges til å velge, holder jeg en knapp på de kristne.

– Er det takket være muslimer at du er kristen i dag?

– Ja, det er det faktisk. Jeg kunne sikkert ha funnet mye i kristne tradisjoner, men det var denne veien som ble min. Så gjenstår det å se om min gjenopplivede, modifiserte tro vil bli akseptert i kristne sammenhenger i dag.

http://www.vl.no/reportasjer/mintro/den-lange-veien-hjem-1.433070