Nytt

NRKs Midtøsten-korrespondent Falkenberg Mikkelsen sa i morgensendingen mandag 19. oktober at den tredje intifadaen er spontan. Knivstikkingen skjer spontant, den er hverken inspirert eller koordinert av palestinske myndigheter.

Se da den talen president Mahmoud Abbas holdt hvor han hyller alle som har falt i forsvar for al-Aqsa-moskeen, og hans omtale av jøder som har «skitne føtter som skitner til» helligdommene.

PA Chairman Mahmoud Abbas: “We bless you, we bless the Murabitin (those carrying out Ribat, religious conflict/war to protect land claimed to be Islamic), we bless every drop of blood that has been spilled for Jerusalem, which is clean and pure blood, blood spilled for Allah, Allah willing. Every Martyr (Shahid) will reach Paradise, and everyone wounded will be rewarded by Allah.
The Al-Aqsa [Mosque] is ours, the Church of the Holy Sepulchre is ours, and they have no right to defile them with their filthy feet. We will not allow them to, and we will do everything in our power to protect Jerusalem.”
[Official PA TV, Sept. 16, 2015]

Denne videoen har gått hele verden rundt, men av en eller annen grunn har ikke NRK fått den med seg. Er det troverdig? Neppe. Selvsagt kjenner Falkenberg Mikkelsen til uttalelsene som fikk den israelske regjering til å reagere. Abbas glorifiserte mennesker som har drept sivile israelere uten grunn, i deres egne gater. Likevel sier Abbas at han ikke ønsker noen intifada. Nei, han ønsker noe mye verre. Han ønsker en jihad. Annerledes kan ikke ordene tolkes. Abbas dilter etter, andre går foran. Men han viser at han er «med», og det burde norske medier bevisstgjøre folk om. Eller skal de la jødene stå alene nok en gang?

Det er et stort ansvar å påta seg for en statskringkaster.