Bildet: Det var Ayaan Hirsi Ali som for flere år siden sa i et intervju: Det handler ikke om å dele territorium, det handler om eksistens. Muslimene vil ødelegge jødene, og Jerusalem er et mektig symbol. Alle norske venstreorienterte som har messet om korstog og Saladin-dager, er med på ferden. 

Striden om Tempelhøyden handler ikke lenger om metalldetektorer og kameraer, den handler om suvereniteten over selve Tempelhøyden. Palestinerne føler at de har den muslimske verden i ryggen, og venstresiden i Vesten later som om det handler om frigjøring.

Den som har vært med på ferden, har kanskje ikke merket hvor det bærer hen. Norske utenriksministere fordømmer vold, men hver gang de sier noe politisk, faller det ut i Israels disfavør. – Balansen må ikke forrykkes, sa Børge Brende i helgen, og mente metalldetektorene. Men han ville ikke innrømme at drapene på tre settlere på Vestbredden hadde noe med Tempelhøyden å gjøre.

Like lite som han vil se at UNESCO er blitt et redskap for anti-israelske krefter når de vil frakjenne jødene en tre tusen år gammel historie i Jerusalem. Når norske statsråder og politikere ikke kommenterer at FN er kapret av antisemittiske krefter, spiller de hasard ikke bare med Israels sikkerhet, men også med FNs fremtid. Alt henger sammen. USA trekker seg fra anti-hiv-kampanjer som de betaler to tredeler av globalt. Amerikanerne spør seg hvorfor USA skal betale en organisasjon som motarbeider Vestens vitale interesser.

Børge Brende sitter utsatt til som leder av Giverlandsgruppen. Norge har betalt 1 milliard dollar til palestinske myndigheter de siste årene, har FAFO-forskere regnet ut. En god del av pengene har havnet hos terroristers etterlatte. Palestinske selvstyremyndigheter utbetaler store summer til de etterlatte. Det har amerikanerne sett seg lei på. Når amerikanere blir drept og myndighetene belønner terroristenes pårørende, svarer USA med en lov som påbyr stans i slike overføringer.

The US Senate is also currently working on legislation known as the Taylor Force Act, which would require the PA to stop paying stipends to the families of terrorists who kill Israelis, or else lose American aid.

The bill is named after a former US army officer who was stabbed to death by a Palestinian assailant while visiting Tel Aviv in March 2016.

Israelerne har regnet ut at PA-styret har betalt store summer til terror-familier:

Israeli officials say Palestinians have paid out some NIS 4 billion ($1.12 billion) over the past four years to Palestinian prisoners and “martyrs” killed during attacks against Israel. Jerusalem insists the policy is a major incentive to would-be assailants to carry out attacks.

Israels FN-ambassadør, Danny Danon, holdt et innlegg i Sikkerhetsrådet tirsdag der han stilte Mahmoud Abbas til ansvar for den type angrep som rammet bosetningen Halamish fredag. Først hetser man israelere, deretter betaler PA-styret familien til terroristen, som hylles og får plasser og gater oppkalt etter seg. Alt dette bidrar til at palestinske myndigheter må sies å bære et tungt ansvar.

Hva med Norge? Alle norske utenriksministere har vært med på denne runddansen, der det de betaler inn i den ene enden, kommer ut som terror i den andre.

Er det dårlig samvittighet som gjør at norske medier er så ensidige, eller er det Israel-hat?

Nils Inge Kruhaug er notorisk propalestinsk og Israel-fiendtlig og har vært det i tiår. I dagens nyhetssak skriver han som om metalldetektorene fortsatt står utplassert, mange timer etter at de var fjernet.

Palestinerne raser over at Israel satte opp metalldetektorer ved inngangen til Haram al-Sharif i det okkuperte Øst-Jerusalem, stedet jødene kaller Tempelhøyden og der al-Aqsa-moskeen ligger.

Sikkerhetstiltakene ble iverksatt etter at tre israelere av palestinsk opphav skjøt og drepte to israelske politivakter ved inngangen 14. juli.

Israel lovet tirsdag å fjerne metalldetektorene, men gjorde det samtidig klart at de ville bli erstattet av «sikkerhetskontroll ved hjelp av avansert teknologi og andre midler».

Dette godtar ikke palestinerne, som i likhet med resten av verden nekter å anerkjenne Israels okkupasjon av Øst-Jerusalem. NTB/nils-inge kruhaug 26 juli

Balanse er et fremmedord. Kruhaug slenger på en giftighet: som i likhet med resten av verden nekter å anerkjenne Israels okkupasjon av Øst-Jerusalem. Palestinerne følger altså bare noe som resten av verden er enig om, ifølge Kruhaug.

Litt tidligere på dagen er det NTBs Ann Fredriksen som gjengir hva «palestinerne mener». Av en eller annen grunn står det aldri hva israelerne «mener». Hun får palestinerne til å høres moderate ut, mens de i virkeligheten driver krisemaksimering. Det er vanskelig å fatte dramatikken rundt Tempelhøyden ut fra NTBs dekning. Hvis en intifida dukker opp her, må det være som en adekvat reaksjon på «okkupasjonen».

 

Men palestinerne mener dette ikke er nok, ettersom Israel samtidig varslet at myndighetene vil bruke «avansert teknologi» for å overvåke hvem som tar seg inn på høyden.

Høyden er formelt under muslimsk kontroll, og palestinerne anklager Israel for å forsøke å overta kontrollen.

NTB/ann fredriksen 26. juli

Fredriksen klarer igjen å forkludre fakta. Høyden er ikke under muslimsk kontroll. Den er under israelsk kontroll, og det er israelerne som har med sikkerhetskontrollen å gjøre. Men vi forstår at Fredriksen og NTB gjerne vil gjøre det slik at enten Israel hamrer eller hamres, så skal NTB jamre.

Spar ingen av dem!

I den pogromen som islamister hisser frem, sies det nå åpent at ingen jøder må overleve. Dét sier en amerikansk-egyptisk imam i sin preken på engelsk i California fredag.

“Oh Allah, support the Al-Aqsa Mosque and the rest of the Muslim lands,” he said. “Oh Allah, liberate the Al-Aqsa Mosque from the filth of the Jews. Oh Allah, destroy those who closed the Al-Aqsa Mosque. Oh Allah, show us the black day that You inflict upon them, and the wonders of Your ability. Oh Allah, count them one by one and annihilate them down to the very last one. Do not spare any of them.”

Å unnlate å rapportere slike hatefulle prekener er det samme som å bli medskyldig. Det gjaldt nazistene før annen verdenskrig, og det gjelder dagens islamister. Deres mål er det samme, og i likhet med nazistene legger de heller ikke skjul på det.

He called for action, saying, “Allah does not change the situation of people until they change their own situation. The Prophet Muhammad said: ‘Judgment Day will not come until the Muslims fight the Jews.”

He also called on followers to take action to “liberate” the mosque through “words and deeds.”

“Oh Allah, liberate the Al-Aqsa Mosque. Oh Allah, make this happen by our hands,” he said. “Let us play a part in this. Oh Allah, let us support them in words and in deeds.”

 

 

http://www.timesofisrael.com/us-islamic-preacher-calls-on-allah-to-annihilate-the-jews/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂