Bildet: Recep Tayyip Erdogan møter emiren av Kuwait, Sheikh Sabah Al Ahmad Al Sabah, i Kuwait 23. juli. Tyrkia har for tiden også lederververt i Organisasjonen av islamske stater, OIC som nylig hadde møte i Istanbul.

Striden om Tempelhøyden er blitt et våpen mot Israel, som muslimske ledere kan bruke politisk. Recep Tayyip Erdogan bruker antisemittisme memer og hisser til «befrielse» av Jerusalem. Det lyder som et ekko av korstogene.

“Israeli soldiers are defiling al-Aqsa with their combat boots by using simple excuses to easily shed blood there,” he said at an AKP faction meeting, referring to the mosque that sits on the mount along with the Dome of the Rock. (…)

Israel fjernet metalldetektorene, men dette er ikke nok. Muslimske ledere betrakter all sikkerhetskontroll som et overgrep.

Erdogan welcomed the move but said Turkey would not accept measures that treat Muslims wanting to pray as “terrorists.”

“What is being done now is using the fight against terrorism as a pretext to take al-Aqsa Mosque from the hands of Muslims. There is no other explanation,” he said.

The Turkish leader went on to call all Muslims to visit the mosque. “Come, let’s all protect Jerusalem,” he said.

Israelerne er frustrerte. 77 % i en meningsmåling mener at Israel kapitulerte da detektorene ble fjernet. Å bli kalt terrorist fordi man vil beskytte seg er ikke noe israelere finner seg i, spesielt ikke når det kommer fra en leder som selv kaller alt og alle terrorister.

-Israelerne hører hvordan muslimske ledere forsøker å hisse opp de troende til en mobb. Stemningen er irrasjonell og alt tolkes i verste mening. Det siste er at sikkerhetskameraene ser gjennom klærne til kvinnene. Det må de gjøre siden kameraene kan se skjulte våpen, resonneres det. At Israel har et legitimt behov for å avsløre våpen, spiller ingen rolle.

“They took away the metal detectors, but they replaced them with X-ray cameras that can look at our women naked,” said one Muslim worshiper near the site Tuesday, Salah Abu Agrafa, prayer mat in hand, who vowed to “continue the fight until we can worship without Israeli control.”

Another worshiper, Ibrahim Mahmoud, said he was concerned that the cameras “would show the naked bodies” of those who passed by them.

Others expressed concern the cameras would cause cancer. Palestinian social media also has been rife with similar rumors.

Waqf-stiftelsen sier den ikke har bestemt seg for om den godtar kameraer og fortsetter å oppfordre til boikott av Haram al-Sharif.

 

http://www.timesofisrael.com/pm-slams-hypocritical-turkish-president-over-temple-mount/

http://www.timesofisrael.com/turkish-president-calls-on-all-muslims-to-protect-al-aqsa/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂