Noe av problemet med muslimske ledere er at konfrontasjon er ett av deres sterkeste kort. Det gir dem prestisje. Dette er en holdning også venstresiden deler. Det er svært vanskelig å komme frem til forståelse med noen som vinner på konfrontasjon.

Eksemplet Haram al-Sharif eller Tempelhøyden er et godt og skremmende eksempel. Muslimske ledere vet godt at Haram al-Sharif er et kort som kan utløse en massebevegelse de kan miste herredømmet over. Likevel spiller de på det, gang på gang.

Denne gang var det drapet på to israelske politimenn som var foranledningen. At drapsmennene kom ut fra Haram al-Sharif interesserer dem ikke. Det er Israels sikkerhetstiltak som provoserer. Israels rett til å beskytte egne borgere interesserer dem ikke.

I stedet for å roe ned ser de muslimske lederne en anledning til å skape hysteri.

On Wednesday Jerusalem’s entire Muslim leadership called for the closure of all mosques throughout the city Friday and for all Muslims to converge toward the site, which will undoubtedly lead to an extraordinarily volatile situation.

Two of the clerics responsible for that call were the grand mufti of Jerusalem, Muhammad Ahmad Hussein, and the former mufti, Sheikh Ekrima Sabri. Both have suffered a decline in their standing in the eyes of the Palestinian public recently, and both could potentially regain some lost glory through their confrontational approach.

And if top religious leaders declare the Al-Aqsa Mosque under attack, no Palestinians would dare say differently, lest they be deemed traitors and collaborators.

Hva gjør Israel? Israelerne er pragmatikere, tøffe, men pragmatikere. Det hjelper ikke å ha rett hvis prisen blir høy. Sist det var alvorlige sammenstøt på Tempelhøyden, i 1996, ble 17 israelere og 100 palestinere drept.

Men det sitter langt inne for Netanyahu å vike i sikkerhetsspørsmål.

Amerikanerne har gått inn og mekler mellom waqf-stiftelsen og jordanerne på den ene siden og israelerne på den andre.

Trolig blir det scanning med håndholdte scannere og de faste installasjonene blir fjernet.

Fordi Israel bruker fornuften må Israel vike for de som spiller på hysteri. At Israel gjør en gradvis tilbaketrekning kan gi de religiøse blod på tann.

True, the detectors’ removal would be a victory for the extreme, threatening voices that are now trying to force Israel’s hand. It’s also true that pilgrims visiting Mecca’s Kaaba compound in Saudi Arabia undergo security screenings. And yes, the Temple Mount is under Israeli sovereignty and subject to its security decisions.

Millioner besøker Mekka, da er det ingen som protesterer. Men når det er jøder som gjør det, blir muslimene provosert. Så enkelt kan det sies.

http://www.timesofisrael.com/on-temple-mount-will-reason-trump-politics/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂