Feature

I forbindelse med en politiaksjon mot ulovlig gatesalg på turiststedet Salou i den spanske regionen Catalonia for en drøy uke siden, døde en senegalesisk mann idet han falt ned fra tredje etasje i en bygning.

Omlag to hundre afrikanere reagerte med en vold og en ødeleggelseslyst som bringer tankene hen på opprøret i de franske forstedene i 2005, som hadde et lignende bakteppe. På bildene kan man se at det ikke bare er spansk opprørspoliti som blir ufrivillig gjenstand for opptøyene, men også sakesløse personer.

Problemene som kan beskues, er naturligvis bare en forsmak på det som venter med den tiltagende menneskestrømmen.

Tingenes tilstand rammer ikke bare voldsofrene, men også den legale varehandelen. Butikkeiere på turiststeder langs Middelhavet hvor det foregår illegal handel, ser seg ofte nødt til å stenge eller selv ty til ulovligheter for å hanskes med den illojale konkurransen.

 

Den korte avis
Wall Street Journal