Borgermester Beth Van Duyne har gått imot etableringen av den første islamske domstolen i Amerika. Hun har blitt sterkt kritisert for beslutningen. De som jobber for etableringen sier at de har ambisjoner om at den skal være en modell for lignende sharia-domstoler andre steder. De sier at islamsk lov må følges, selv der hvor den krasjer med Amerikas grunnlov.

Fortunately, the Irving City Council voted to reject the tribunal and endorsed legislation that would prevent any such anti-constitutional foreign law from being practiced in Texas courts. A Texas House Committee will be considering such legislation on Tuesday. Eight other states have adopted similar protections. Irving is showing why it’s needed.

beth-van-duyne-2

Borgermester Beth Van Duyne så ingen grunn til å jatte med imamene

Van Duyne var klinkende klar på sitt ståsted på Facebook:

facebook

 

Denne Facebook-meldingen ble ikke godt mottatt av sharia-tilhengerne. De ville at hun skulle beklage. Det nektet Van Duyne. Også media gikk til angrep på henne:

Her local newspaper, the Dallas Morning News, cast her as a petulant demagogue who uses “gifted speaking skills” to “get a crowd on her side.”

“The dispute has made Van Duyne a hero among a fringe movement that believes Muslims – a tiny fraction of the U.S. population – are plotting to take over American culture and courts,” the Dallas Morning News reported. The newspaper then quoted local imam Zia Sheikh as saying the mayor’s stance “fuels anti-Islamic hysteria” and is “very Islamophobic.”

Så hvis man ikke vil ha sharia-domstoler så er man islamofob. Denne sykdomsdefinisjonen blir stadig mer omfattende.

Byen Irving omtales som «Ground Zero» i kampen mot etableringen av sharia-domstoler.

Washington Times  The Independent