Nytt

Mens media har gitt oss inntrykk av at IS holdes i sjakk og nærmest er i ferd med å bli slått, er sannheten en annen. Arealet de kontrollerer er nå dobbelt så stort som det var i august i fjor. Dette til tross for de 800 luftangrepene med IS som mål.

24C8100000000578-0-image-a-31_1421494877281

Kartet er laget av Coalition for a Democratic Syria (CDS)

 ‘Assessing the map, ISIS has almost doubled its territorial control in Syria. But more importantly, the number of people who now live under ISIS control has also increased substantially,’ CDS political adviser Mouaz Moustafa told The Daily Beast.

It is thought a million more Syrians came under ISIS’s terrifying regime within the first two months of the bombing campaign.

USA har prioritert å holde IS under kontroll i Irak og har ikke satt inn bakkestyrker i Syria.

Ytringsfriheten i Daily Mails kommentarfelt ville fått Aftenposten, VG og Dagbladet til å skjelve i buksene:

Two words. A T O M I C   B O M B

Daily Mail