Nytt

 «Det skal bli lettere å mene og diskutere på Dagbladets hjemmesider», sier Dagbladet. De ønsker sterke meninger velkommen. Virkelig? Mener de alle typer meninger eller bare de kjedelige samme pk-meningene som vi kan utenat? Ojoj, det var et ledende spørsmål, man glemmer helt å møte slike oppfordringer med et åpent sinn.

Færre saker vil åpnes for debatt, men de sakene vil ha en egen debattleder. Moderatoren vil følge og styre debatten, og samtidig ha ansvaret for å slette innlegg som bryter debattreglene. Slettingen vil bli begrunnet. For dem som vil diskutere nyhetsbildet vil det knapt finnes en bedre arena. 

Selvskryt skal man lytte til, det kommer rett fra hjertet. «Knapt en bedre arena». Det er fremdeles Dagbladet vi snakker om, eller mistet jeg tråden her?

Dagbladet skal ikke lenger sette bort modereringsjobben til svenskene, men har opprettet tre fulltidsstillinger og skal fra 1. desember gjøre jobben selv.

Det «forbedrede» debattfeltet har et par begrensninger. Som for eksempel åpningstiden. Nå skal man bare ha meninger mellom klokken 10 om morgenen til klokken åtte om kvelden.

Siden det nye debattregimet er ressurskrevende, vil det ikke være mulig å diskutere nyhetsbildet på Dagbladet til alle døgnets tider. Debattfeltene vil være åpne og bemannet fra 10 – 20, mandag til fredag.

Dette var flotte greier! Folk har altfor mange meninger om kvelden.  Gode meninger har man bare frem til barnas leggetid, etter det er det bare grums og rødvin og sånt. Alle de med slemme meninger er kanskje oppe til sent på natt og pønsker ut nye måter å pakke inn alt det «brune» på.

Eller kanskje det hele skyldes at Dagbladet har mindre penger å rutte med og at de tre nye moderatorene ikke kan jobbe hele døgnet. Og ihvertfall ikke i helgene. Da er det helt umulig å mene noe som helst i Dagbladets flotte nye debattfelt. Stakkars de 10.000 debattantene i Dagbladet som må mene ting i andre aviser på lørdager og søndager. Ja, også etter klokken åtte på hverdagene, da.

978x

De tre moderatorene Oda, Filip og Are – skal bli spennende å se hvor høyt/lavt de legger lista

Kulturredaktør Geir Ramnefjell sier han er begeistret.

Dagbladet