Nytt

Et medlem av et råd for USAs Homeland Security-departement, har tvitret at USA bør hilse kalifatet velkommen og sammenligner det med EU.

Mohamed Elibiary har også kontakter til det republikanske partiet og var delegat for John McCain under nominasjonen i 2008.

 

On June 13, Elibiary tweeted that the creation of a caliphate is “inevitable,” and America’s choice is whether to support it or not. He inferred that he wants the U.S. to support a future caliphate, framing it as a Muslim version of the European Union. The tweet is below:

De dårlige nyhetene fra Midtøsten og kritisk blikk på Obama-administrasjonen gjør at slike uttalelser får oppmerksomhet.

Men oppmerksomheten kommer også fra ISIS-sympatisører, som det også finnes flere av i USA:  distributed and praised

Obama har utnevnt flere islamistvennlige personer til jobber i administrasjonen. Det kan være det blir vanskeligere i fremtiden. Elibiary gjør det ikke lettere.

 

In a follow-up tweet, he claimed that both political parties are “heading in that direction” of supporting a modern caliphate. As evidence, he pointed to the Bush Administration’s appointment of an envoy to the Organization of the Islamic Conference and the Obama Administration’s engagement of the Muslim Brotherhood.

In another tweet on June 21, Elibiary compared “drive by media slander of Islamism” to the segregation-era when African-Americans were treated as second-class citizens. In other words, the critics of the Islamist ideology are bigots. The tweet is below:

 

http://www.clarionproject.org/analysis/homeland-securitys-mohammed-elibiary-caliphate-inevitable