Nytt

Visepresident Joseph Biden hadde stusselige 50 millioner dollar i bagasjen med seg til Kiev. Det må ha kommet som en gedigen skuffelse på den midlertidige regjeringen.

Statsminister Artsenjuk visste og Biden visste at en så smålig gave vil bli tolket av Moskva som at USA ikke kommer til å stå last og brast med Ukraina. USA sier med et så lite beløp til ukrainerne: You’re on your own.

Tidspunktet var kritisk: prorussiske aktivister torturerer og dreper lovlig valgte politikere i Slovjansk. Russland viser ingen vilje til å iverksette Geneve-avtalen.

But Mr Biden brought only a modest package of extra American support for Ukraine’s besieged new government, worth $50 million (£30 million). While his overnight visit was symbolically important, some Ukrainians complain that America should be providing more help in the face of what they see as a mortal threat from Russia.

Moskva bruker voldsbruken som påskudd til å true med invasjon. Planen er gjennomskuelig. I denne situasjonen kommer Biden med bare symbolsk støtte. 600 amerikanske soldater i en fellesøvelse mellom Polen og Baltikum er også altfor lite. Det er symbolske gester. Men det gjør ikke inntrykk på Putin. Han leser det som uttrykk for svakhet. USA sier med dette at det aldri kommer til å gjøre noe som for alvor kan stanse Putin.

Kiev har ikke noe annet valg enn å varsle at man vil forsøke å tvinge aktivistene ut av bygningene de har okkupert. De har tydelig vist at de vil eskalere situasjonen.

The remains of Vladimir Rybak, a town councillor and member of Yulia Tymoshenko’s Our Ukraine Fatherland party, along with an unidentified body, were believed to have been found in separatist-held Slavyansk. “These crimes are being carried out with the full support and indulgence of the Russian Federation,” said Mr Turchynov. “I call on the security agencies to re-launch and carry out effective anti-terrorist measures, with the aim of protecting Ukrainian citizens living in east [Ukraine] from terrorists.”

 

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10781330/Russia-supported-torture-of-Kiev-politician.html

 

Les også

-
-
-