Vladimir Putin ber regjeringen i Kiev om å la landets egne soldater overgi seg til hans pro-russiske opprørere i Debaltseve.

Ifølge separatistene har de omringet 5.000 ukrainske soldater og har tatt flere hundre til fange allerede.

“I hope that the responsible figures in the Ukrainian leadership will not hinder soldiers in the Ukrainian army from putting down their weapons,” said Putin, according to Reuters.

Tydeligere kan ikke Putin demonstrere at det er han som trekker i trådene. Her kommer han med «råd» til en annen regjering om at den bør la soldatene overgi seg til hans menn!

Dette er del av strategien: Å så forvirring. Benekte russisk tilstedeværelse, inngå våpenhvile, og så hevde at man ikke har kontroll på opprørerne som fortsetter å slåss, for i neste omgang å råde motparten til å gi etter.

Det er et kynisk spill. Serbias Slobodan Milosevic behersket det til fingerspissene og ødela nervene til vestlige ledere. Mye tyder på at Putin er ved å gjøre det samme.

Milosevic utløste fire kriger. Hans sist krig var et forsøk på å tømme Kosovo for albanere. Putins ambisjoner er enda større og det samme er hans ressurser.

I en slik situasjon velger pressetalsmann for amerikansk UD å si at USA ikke ønsker å bli involvert i en proxy war. Han sier på forhånd hvor langt de vil gå. Dermed kan Putin bare holde på.

Although the U.S. has considered sending defensive weapons to aid Ukrainian forces in the conflict, State Department spokesperson Jen Psaki said on Tuesday that “getting into a proxy war with Russia is not anything that’s in the interest of Ukraine or in the interest of the international community.”

 

http://time.com/3712917/putin-ukraine-debaltseve-ceasefire-surrender/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂