Professor i tekstvitenskap ved Universitetet i Oslo, Kjell Lars Berge, sier at «Moren» ikke er slik mediene fremstiller den.

 

Jeg håper folk ser forbi pressens beskrivelse av boka og leser den. Den er ganske annerledes enn det som har vært fremstilt av mange pressefolk.
Boka er nemlig ikke for intimiserende.

Det som har vært skrevet om at Marit Christensen tråkker over en grense og nærmest tvinger seg inn i det aller mest private med å velte seg i personlige detaljer og seksuelle opplysninger om Wenche Behring Breivik, er urimelige vurderinger av boka.

Det er heller ikke noe karakterdrap på faren til Anders Behring Breivik. Dette er en ganske grei skildring av livet Wenche Behring Breivik levde og hvor tungt det har vært for henne.

Berge brukes ofte av NRK for å kommentere politisk retorikk. Her går han mot NRKs fremstilling.

Men slutten er merkelig:

Hva er det som har skjedd med den gutten? Hvordan har det vært mulig å bli så gal som han åpenbart er? Hvorfor har denne mannen utviklet dette hatet mot Arbeiderpartiet? Det er helt ubegripelig og det er enda mer ubegripelig etter denne boka.

Det tror jeg kan være sunt å vite. At hvem som helst kan bli som ham. Det er ikke morens skyld. Det er ikke Wenche Behring Breiviks skyld.

Hvem som helst?

http://www.nrk.no/kultur/anmeldelse_-_moren_-1.11331900

Les også

-
-
-
-
-
-
-