Radikale salafister i Tunisia er mer opptatt av at Habiba Ghribi løp i shorts enn av hun sølv i OL på 3000 m hinder.

De vil at regjeringen skal frata henne medaljen. Det er selvsagt en stor andel tunisiere uenig i. Ghribi er den første tunisier som vinner en OL-medalje. Men det sier noe om motsetningene at man våger å hevde et slikt standpunkt.

Hvor dypt fanatismen stikker viser kravet om at Ghribi også må miste sitt statsborgerskap. Så dyp er krenkelsen hun påførte nasjonen ved å vise naken kropp.

Men ikke bare hun er skyteskive:

And a Facebook campaign by extremist group Ansar al Chariaa is targeting swimmer Oussama Mellouli for drinking juice before racing during the Muslim holy month of Ramadan. Mellouli won gold in the 10-kilometer marathon and bronze in the 1,500-meter freestyle.

Det regjerende Ennadha-partiet er ikke så ekstremt. Men partiet har foreslått et tillegg til grunnloven der det heter at kvinnen er et påheng til, eller et element ved mannen. Dette har fått kvinner på barrikadene.

AP