Nytt

Nordnorske lokalmedier opplyser at utenlandske arbeidere og lokale beboere i natt havnet i masseslagsmål i tettstedet Mehamn i Finnmark.

Like etter klokken tre natt til søndag mottok politiet i Østfinnmark adskillige nødoppringinger om flere slosskamper utenfor hotellet i Mehamn.

Det var flere involverte, og de var utenlandske arbeidere og lokale beboere. Da politiet ankom stedet hadde personene delvis forlatt området. Men av de som var igjen ønsket ingen å anmelde oppgjøret. Tre av kamphanene ble kjørt til legevakten i Mehamn for nærmere konsultasjon.

Som sedvanlig kjennetegnes slike historier ved stor detaljfattigdom. Denne må langt på vei tilskrives manglende meddelsomhet blant de involverte, men noen enkle undersøkelser på stedet kunne trolig kastet litt mer lys over saken. Hvor kom de utenlandske arbeiderne fra? Har det forekommet gnisninger tidligere? Hva kan ha utløst volden?

Mehamn ligger i Gamvik, som i lang tid har vært en fraflyttingskommune. Kan det ha noe å si hvis ressurspersoner flytter derfra mens mange trygdede blant de gjenværende ser folk komme dit fra utlandet og lykkes? Hypotesen burde interessere sosiologer, for Gamvik er langt fra den eneste distriktskommunen med en slik befolkningsdynamikk.

 

Nordlys: Heftige slosskamper