Stemningen ser ut til å bli amper i Italia etterhvert som de blir sittende fast med et raskt akkumulerende antall migranter fra Afrika som resten av Europa ikke vil ha.

Borgermester Vincenzo Lionetto Civa i Castel’Umberto på Sicilia ledet an i en aksjon for å hindre at asylsøkende migranter skulle bli plassert i et tidligere hotellbygg.

Da borgermesteren fikk beskjed om at migrantene ville bli overført til det lokale hotellet, tok han til Facebook for å fortelle sine bysbarn om hva som var i gjære.

Borgermester og tastaturaktivist 

Her er meldingen han la ut:

VIKTIG OG PRESSERENDE KUNNGJØRING: MED ET EGENRÅDIG VEDTAK OG UTEN VARSEL INFORMERTE PREFEKTURET MEG SIMPELTHEN FOR ETT MINUTT SIDEN OM AT TREDVE MIGRANTER I NATT VIL BLI OVERFØRT TIL HOTEL IL CANGURO. JEG SYNES AV ÅPENBARE GRUNNER FOR VÅRT LOKALSAMFUNN IKKE AT DETTE TILTAKET INVOLVERER INSTITUSJONENE PÅ KORREKT VIS. DRIFTEN ER BLITT SATT BORT TIL ET FORETAK I PALERMO. JEG BEGIR MEG UMIDDELBART TIL STEDET, HVOR JEG MED ORDFØRERBÅNDET PÅ MEG VIL SPERRE ADKOMSTEN TIL HOTELLET MED BILEN MIN, OG DER BLIR JEG.

Borgermesteren fikk selskap av flere lokale beboere.

Først etter at de hadde sperret av gaten viste det seg at migrantene allerede befant seg på innsiden.

Ikke alle var like imponerte over borgermesteren. Filippo Torrisi skrev: ‘Borgermester, du må gå av, dette er rasisme. Også fra en sicilianer da, et Sicilia som i 150 år har «invadert» verden med arbeidere. Skammelig. »

Senere skrev borgermesteren en oppdatering på Facebook: ‘Takk til alle sammen for støtten og for forslagene. Jeg tar avstand fra voldelige og fremmedfiendtlige kommentarer som hverken reflekterer ånden i initiativet eller mine personlige følelser.»

Borgermesteren anførte statens regler om maks. 2,5 migranter pr. 1000 innbyggere, hvilket er mange ganger oversteget i dette tilfellet.

De lokale beboerne sier de skal blokkere hotellet «symbolsk» frem til 20. juli.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂