Illustrasjonsfoto: News Øresund / Wikimedia Commons.

En kraftig bombe ødela en bilforretning sør for Stockholm natt til lørdag. Tre kvarter senere oppdaget noen en bombelignende gjenstand litt lenger vest og 150 mennesker måtte evakueres midt på natten.

Svensk politi måtte håndtere to bombealarmer i løpet av kort tid natt til lørdag. Ved 00.30-tiden eksploderte en bombe i en bil ved en bilforretning i forstaden Haninge, om lag to mil sør for Stockholm sentrum. Ingen personer er kommet til skade, men det ble store materielle skader på bygninger og flere biler på stedet, skriver Aftonbladet.

Politiet og alarmsentralen fikk et stort antall telefoner fra skremte beboere.

– Ett antal bilar är förstörda och även fasaden på byggnaden, säger Ola Österling.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse inleddes och platsen spärrades av i väntan på bombtekniker.

Ny bombe

Bare en snau time senere ble det meldt inn om funn av en bombelignende gjenstand på en parkeringsplass i forstaden Alby i Botkyrka, også det sør for Stockholm sentrum, men noen mil vest for Haninge.

Parkeringsplassen er i et område med mange rekkehus og beboere innen en radius på om lag 100 meter var i ferd med å bli evakuert ved 3-tiden om natten, skriver nyhetsbyrået TT.

– Det er et stort antall som er evakuert og som holder på å bli evakuert. Personell fra kommunen er på plass og stiller med lokaler til de evakuerte, sier operasjonsleder Ola Österling ved Stockholmspolitiet til Aftonbladet. (NTB)

Folk måtte vente utendørs til rundt 05 på morgenen. Også kommuneansatte måtte rykke ut. Politiet undersøker om det er en sammenheng mellom hendelsene.

 

Kjøp Peder Jensens bok her!