Nytt

De offisielle resultatene etter det egyptiske presidentvalget vil ikke være klare før torsdag, men i mellomtiden har talsmenn for begge parter gått ut offentlig og sagt at deres kandidat har vunnet med omlag 52% av stemmene.

Det muslimske brorskapet har allerede feiret Mohammed Morsi på Tahrir-plassen, og på twitter har partiet hans sendt ut en melding om at han er republikkens første folkevalgte president, foruten å takke alle som har bidratt til seieren. Morsi takket også dem som ikke stemte på ham, gitt at «vi alle er egyptiske brødre».

Staben til Ahmad Shafiq avviser at Morsi skal ha vunnet, og hevder samtidig at deres egne tall derimot viser at Shafiq har vunnet.

Rent bortsett fra at man kan lure på hvordan partiene er i stand til å estimere utfallet av valget, er det ikke noe godt tegn for landets videre demokratiske utvikling at de ikke klarer å avvente resultatet av valgkommisjonens arbeid, men derimot tar utfallet på forskudd i media.