Så var det ikke banditter som henrettet ti øyeleger i Nordøst-Afghanistan, men Taliban, og de virker stolte over det de har gjort. «Gruppen var kristne misjonærer og spioner». Taliban forsøker å spille det kristne kortet. Først dreper de legene, så forsøker de å gjøre ofrene til de egentlige overgriperne. Det er kynisk og beregnende. Noen vil alltid tro det kan være noe i det.

The Taliban claimed responsibility for the murders through spokesman Zabihullah Mujahid who claimed that the doctors were in possession of Bibles translated into Dari, the local language. «Yesterday – he said – » one of our patrols confronted a group of foreigners. They were Christian missionaries and we killed them all». He added that they were «American spies» and that they were looking for information on extremist strongholds.

Den som ser ansiktet til Karen Woo, forstår samtidig noe om hva Taliban er. De mennene som greier å skyte ti leger som har reist rundt i ukevis i Nuristan for å hjelpe lokalbefolkningen, har ettertrykkelig vist hva de står for. Kan virkelig en slik bevegelse bli invitert til forhandlingsbordet med tanke på en maktdeling?

Legene tilhørte den sveitsiske organisasjonen International Assistance Mission, AIM. De er kristne, men driver ikke misjonering.

Kilde: Asia News