Nytt

Kunstneren Lars Vilks` hus ble påtent i natt. Ukjente gjerningsmenn knuste et vindu og helte bensin inn i Vilks` hus i Skåne. Deretter ble huset satt i brann. Politiet befinner seg nå på stedet, skriver Sapphos reporter Uwe Max Jensen.

Ukendte gerningsmænd har smadret en rude og hældt benzin ind i Lars Vilks’ hus i Skåne. Herefter er der blevet stukket ild på huset. Kunstneren var ved en tilfældighed ikke til stede i huset i går nat, da han overnattede hos en veninde. Politiet har orienteret Lars Vilks om brandattentatet, og kunstneren befinder sig i øjeblikket ved sit hus. Sappho har været i telefonisk forbindelse med Lars Vilks ved middagstid.

«Det vrimler med politi, og politiet skal tale med mig, så jeg kan ikke sige mere nu,» siger Lars Vilks til Sappho, mens man kan høre politifolk tale sammen i baggrunden.

Sappho følger sagen og vil snarest have en mand på plads i Skåne.

Formannen for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, sier hen er målløs over hvordan mordbrannstiftere uhindret kunne skaffe seg adgang til Vilks` hus bare dager etter det voldelige overfallet på Vilks på universitetet i Uppsala:

«Jeg er målløs. Hvordan kan mordbrændere uhindret skaffe sig adgang til Vilks’ hus få dage efter, at kunstneren er blevet overfaldet af en pøbel i Uppsala? Hvad tænker de dog på i det svenske politi? Og hvad tænker de på i Sveriges politiske klasse? Mig bekendt har ikke en eneste svensk politiker haft nogen kommentar til overfaldet i Uppsala. Er det i virkeligheden sådan, at de svenske magthavere helst ser Lars Vilks ekspederet ud, således at der bliver sendt en besked til andre, der sår tvivl om den svenske idyl?»

Sappho: Brandattentat mod Lars Vilks