Nytt

Flere hundre irakiske journalister demonstrerte i Bagdads gater for økt ytrings- og pressefrihet. I tillegg ga journalistene uttrykk for ønsker om at regjeringen innfører lover som gir ansatte i mediene bedre beskyttelse:

– Mere end nogen sinde er det vigtigt, at det irakiske parlamentet gennemfører love, som forbedrer sikkerheden for journalister og sikre pressefriheden, som allerede står i forfatningen, siger journalist og medlem af parlamentet Zainab al-Kanani.

Hun kræver samtidig, at regeringen holder op med at forsøge at lukke munden på kritiske journalister.

Demonstrationen kom kort efter, at avisen al-Sabah i Bagdad blev angrebet af regeringen, efter at den offentliggjorde en artikel, der fortæller, at vagtmænd for præsidenten er blevet anholdt mistænkt for et bankrøveri.

Berlingske Tidende: Irakiske journalister demonstrerer for øget ytringsfrihed i Irak.