Nytt

Den kjente danske blogger, Kim Møller, og en venn ble forleden overfalt av to maskerte autonome da de beveget seg inn i Nørrebro. En episode som peker ut over seg selv: politiske voldsmenn vil bestemme hvem som får slippe inn i et bestemt område. De gjør det gjennom personlig trakassering og vold.

Noen må altså passe opp uvelkomne, og vite hvem de er, og varsle utrykningsmannskap om hvor de befinner seg.

Sidst på eftermiddagen forsøgte jeg sammen med ven, at aflægge Brorsons Kirke et visit. Det lykkedes ikke. Ved enden af Kapelvej, nogle hundrede meter fra kirken blev vi passet op af to maskerede cyklister – AFA-typer. Den hele gik stærkt, men de var truende i svær grad, og råbte gentagne gange «fucking racister», «der er flere auto’er på vej», «skrid ud af Nørrebro», «I går lige over her», og mere personligt «Vi ved hvem du er, Kim Møller, Kim Møller». Den store førte ordet, og fortsatte med «fucking racister» selvom flere bemærkede seancen, herunder en mand der åbnede vinduet og hørte hvad de havde gang i.

..

Begge var blege og buttede, den store næppe under 100 kg. Den store havde kun øjnene synlige, den anden havde trukket en tørklæde over næse og mund – det samme sorte stof.

Vi har ikke noget at skjule, og gebærdede os som vi ville have gjort på Vesterbro eller Frederiksberg. Inden vi blev antastet, havde vi fotograferet nogle plakater om Brorsons Kirke, samt af facaden ind til Al Rasoul, guldsmeden, hvis ejer for et par dage siden blev stukket med kniv i halsen.

Vi havde ikke travlt, vi småsnakkede, og tænkte ikke videre over det – normal praksis har tidligere været, at militante kun gik efter andre militante. Man begynder at forstå, hvorfor kritisk journalistik er en mangelvare i forhold til den verserende sag om de afviste irakiske asylansøgere.

Når dansk politi går til aksjon mot eks. Ungdomshuset på Jagtvej, fremstilles de autonome som ofre i mediene. Men de samme grupper har ingen skrupler med å bruke vold for å holde uønskede borte. Det blir møtt med en skuldertrekning i offentligheten. Men når politiske motstandere trakasseres, etableres et prinsipp: det er selvtekt. I neste omgang kontrollerer man alle som beveger seg inn og ut, og det etableres langsom territoriell kontroll. Da lever man ikke lenger i Danmark, men i et autonomt område. Det har konsekvenser langt ut over Nørrebro.


Møde med anstændighedens stormtropper, Indre Nørrebro, torsdag eftermiddag