Feature

Disse to sjarmtrollene av noen islamister heter Ayachi Bassam Sheik (over) og Raphael Gendron (under), begge franske statsborgere med bostedsadresse i Belgia. Deres regelmessige døgnhvile har dog i det siste funnet sted i fengselet i Bari, Italia, hvor de en tid har sittet innesperret for menneskesmugling. Om ikke lenge skulle de ha sluppet ut, men deres opphold ser nå ut til å bli forlenget, da avlytting av deres samtaler i fengselet har vist at de planla å utføre et terrorattentat med fly fra Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris så snart det kunne la seg gjøre
etter å ha fått friheten tilbake. Det hemmelige politiets etterforskning har videre brakt på det rene at begge var flittige ytere av informatikktjenester til Al Qaida, og ellers hadde forsøkt å rekruttere personer til å sprenge seg i luften sammen med et størst mulig antall vantro fiender.

Christian Skaug