Nytt

Lokale myndigheter etterforsker hendelsen der 16 politimenn ble drept i et angrep mot en av grensepolitiets stasjoner i den autonome Xinjiang-regionen som et terrorangrep. To menn skal ha kjørt en søppelbil inn i en gruppe politimenn i gang med en treningsøkt, og kastet eksplosiver mot politistasjonen før de gikk til angrep bevæpnet med kniver.

Angrepet fant sted i den autonome Xinjiang-regionen i det nordvestlige Kina, som har en stor sunnimuslimske minoritet, uighurene. Kinesiske myndigheter har flere ganger advart mot terrorangrep fra uighuriske separatistgrupper under OL, som ønsker å opprette en egen stat.

Det er ikke kjent hvilken hvilken gruppe som står bak angrepet, men kinesiske myndigheter har tidligere sagt at de forventer terroranslag fra muslimske grupper i uken før OL begynner.

Angrepet er det dødeligste på mange år i regionen. Det bor 8,3 millioner uighurer i Xinjiang, og mange av dem klager over undertrykkelse fra Beijing og den Han-kinesiske majoriteten i regionen.

Angrepet skjedde 4 dager før åpningen av de Olympiske Leker i Beijing, og som en følge er sikkerhetsnivået blitt betraktelig hevet. Kina har allerede utplassert en styrke på over 100.000 mann i forbindelse med OL.

Aftenposten: 16 politifolk drept i granatangrep