I Kina er man bekymret for radikaliseringen innen islam med jihadterror som mål. I regionen Xinjiang lengst vest i landet har Kina bestemt at enkelte navn ikke lenger skal være tillatt å gi til de nyfødte. På listen over 20 navn, finner man blant annet Muhammed og Jihad. Det bor rundt 10 millioner muslimer i regionen.

Bildet er fra 2013 – slik ansiktstildekking er ikke lenger tillatt i Xinjiang.  Reuters

I samme område har Kina også utstedt et forbud mot langt skjegg og ansiktstildekking. The Washington Times skrev i mars at Den islamske stat har kastet sine øyne på uighurene i Xinjiang. Uighurer har fått jihadtrening i Irak ifølge en propagandavideo.

An Islamic State propaganda video circulated this week shows ethnic Uighur fighters training in Iraq and vowing to carry out horrific attacks in their Chinese homeland — the latest sign that the terrorist group hopes to expand operations into East Asia as it loses territory in the Middle East and North Africa.

The video, which features one fighter promising to make Chinese “blood flow in rivers,” has prompted unease in Beijing, where officials for years have characterized Uighur separatists in the nation’s western and mostly Muslim Xinjiang region as Islamic terrorists.

Mange tusen uighurer har reist til Tyrkia. Uighurer snakker tyrkisk.   Reuters

 

New York Times

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂