Nytt

Et 100-tall imamer fra hele Europa har på et møte i Brussel dannet en felles europeisk organisasjon som skal gi Europas muslimer politisk tyngde og slagkraft. Selv tror stifterne at de snakker på vegne av opp mot 50 millioner muslimer i Europa. Det er nesten dobbelt så mye som vanligvis anslås.

Sammen har de stiftet Den europæiske forsamling for imamer og åndelige ledere med deltagere fra 29 lande fra Rusland over Sverige til Storbritannien.

– Forsamlingens formål er at sikre en organisation, som kombinerer og koordinerer det arbejde, som imamer og åndelige ledere udfører i Europa, siger imam og talsmand Shakib Benmakhlouf og henviser ifølge det kuwaitiske nyhedsbureau Kuna til, at organisationen trækker på et bagland på op til 50 millioner europæiske muslimer.

– Målet er at sikre muslimsk identitet og forberede muslimer på at spille en fremtrædende og civiliseret rolle i deres europæiske hjemlande, fortsætter Shakib Benmakhlouf, som selv holder til i Sverige.

Ett tema foreningen sier den vil ta tak i er utdannelsen av imamer som kjenner de aktuelle landene de skal praktisere i bedre, språk, kultur og tradisjon.

Muslimer danner ny fælles front i EU
03. mar 2008 Et nyt velorganiseret råd for imamer, der hævder at repræsentere 50 millioner muslimer, vil øge islams betydning i Europa med fredelige midler