Nytt

Etter flere rapporter om en mistenkelig bil uskadeliggjorde britiske bombeeksperter i natt en bilbombe i London. I følge BBC ble det funnet en beholder med 200 liter bensin i bilen, og ubekreftede meldinger går ut på at man også fjernet flere gassbeholdere fra bilen som sto i nærheten av Piccadilly Circus.

Det nærliggende området ble sperret av mens politiet undersøkte det som kalles en «potensielt alvorlig sprengstoffholdig gjenstand».

Ifølge en politikilde var innretningen stor, og den utgjorde en virkelig og alvorlig trussel mot området rundt The Haymarket, som ligger ved teaterstrøket i den britiske hovedstaden.

Ifølge et øyenvitne BBC News har snakket med ble bilen kjørt uvørent før den krasjet i en søppelboks. Sjåføren kom seg da raskt ut av bilen, som skal være en sølvgrå Mercedes, og la på sprang.

Flere krimteknikere er nå i ferd med å gå over området, og i følge Scotland Yard har etterforskere fra Kontraterrorlaget satt i gang etterforskning av hendelsen:

– Politiet ble tilkalt etter rapporter om at et mistenkelig kjøretøy sto parkert i The Haymarket, kort tid før klokken to i morges. Som en forholdsregel ble området avstengt mens bombeeksperter undersøkte kjøretøyet, sier en talsmann for politiet.

– De fant det som ser ut til å være et potensielt virkelig sprenglegeme. De uskadeliggjorde denne. Som en følge av funnet har nå Kontraterrorlaget igangsatt en etterforskning, fortsetter talsmannen.

ABC Nyheter: Fant terrorbombe i London