Kommentar

capt.nyet13401241959.people_kanye_west_nyet134.jpg

I alt oppstyret om tegningene av Profeten: Rapperen Kanye West fremstår som Jesus med tornekrone på forsiden av siste Rolling Stone. Intet mindre. Noen vil sikkert føle seg støtt, men det blir neppe noen aksjon for at bladet ber om unnskyldning. Som et lite apropos til debatten om muslimenes følelser. Jonas Gahr Støre var kanskje litt for rask på labben med å beklage. Den type kunstnerisk fremstilling er hverdagskost for kristne. Og de har avfunnet seg med det. Hva skulle de ellers gjøre?

«In America, they want you to accomplish these great feats, to pull off these David Copperfield-type stunts,» he says. «You want me to be great, but you don’t ever want me to say I’m great?»

West also says his hit song «Gold Digger» was the best song last year and that it should have been nominated for the Grammy’s best rap song category: «That’s a gimme Grammy.»


West Poses As Jesus for Rolling Stone