Flere butikkjeder i USA vil ikke selge det siste nummeret av Rolling Stone som har Dsjokhar Tsarnajev som cover.

Bildet er langt fra den blodige virkeligheten han er kjent fra. Han presenteres nærmest som en rockestjerne. Det har fått mange til å reagere. Twitterfeedene har glødet med fordømmelser. Rolling Stone ser ut til fullstendig å ha feilbedømt opinionen.

omslag.usa.rolling.stone

Rolling Stone forsvarer seg med at de ikke har gjort noe annet enn da de satte Charles Manson på forsiden. Den artikkelen vant de priser for. Men mye har skjedd siden 70-tallet. Charles Manson var en freak som ledet en gruppe som drepte Sharon Tate og flere andre. Men de gikk ikke løs på en tilfeldig menneskemengder med bomber fylt med spiker og kuler for å lemleste flest mulig. Og det attpåtil i navn til en ideologi, en ideologi som deles av flere og som slett ikke viser tegn til anger.

Denne ideologien har USA blitt rammet av tidligere. Det vekker derfor sterke reaksjoner at det er studenter som har fått komme til USA som gjengjelder gjestfriheten på denne måte. Dette synes ikke Rolling Stone å ha fått med seg. Bladet synes å leve mentalt på 60-tallet. Den sterke reaksjonen har kommet helt bakpå redaksjonen.

 

The article, by contributing editor Janet Reitman, is titled «The Bomber: How a popular, promising student was failed by his family, fell into radical Islam and became a monster.»

The lengthy piece draws upon interviews with childhood and high school friends, teachers, neighbors and law enforcement agents.

Men ble Tsarnajev sviktet av familien? Da han innrømmet psykiske problemer til sin mor, anbefalte hun at han ble en enda frommere muslim. Og hvilke holdninger har Reitman til radikalisering når hun bruker uttrykket «fell into radical Islam»?

The Bob Dylan-style photo, which riled many on social media, shows the 19-year-old Tsarnaev with long, curly hair, mustache and goatee, staring straight ahead.

As the image made the rounds on social media, the anger grew, particularly in Boston and New England, where «Rolling Stone» was trending all day on Twitter.

Tedeschi Food Shops, which is based in Rockland, Mass., is refusing to sell the edition of the magazine at its nearly 200 outlets, saying on its Facebook page that it «cannot support actions that serve to glorify the evil actions of anyone.»

«Music and terrorism don’t mix,» the company said.

Woonsocket, R.I.-based pharmacy chain CVS also said it was boycotting the edition. «As a company with deep roots in New England and a strong presence in Boston, we believe this is the right decision out of respect for the victims of the attack and their loved ones,» the company said on its Facebook page.

Walgreens tweeted simply that it «will not be selling this issue of Rolling Stone magazine,» thanking people «for sharing your thoughts with us.»

Rolling Stone’s own Facebook page was also flooded with comments, most of them negative.

A sampling:

• «I think it’s wrong to make celebrities out of these people. Why give the guy the cover of Rolling Stone? TIME gave Charles Manson the cover and all the magazines carried pictures of the Columbine shooters on the covers, too. Don’t make martyrs out of these people.»

• «Jeff Bauman, who lost both legs, should be on cover»

Som en skuffet leser skriver: – dere har gjort ham til en rockestjerne.

• «I am so disappointed with Rolling Stone Magazine. I have enjoyed your magazine up until now. I will no longer buy/read the mag. You have just made him a «rock star». How could you?»

usa.dsjokhar.tsarnajev.overgivelse

Glorifiseringen av Tsarnajev fikk politisersjant Sean Murhpy til å legge ut noen bilder han tok da politiet tvang Tsarnajev til å overgi seg. Murhpy har tatt taktiske bilder for politiet i en årrekke og er også liaison til familier som har mistet en politimann i tjeneste. Han har sett lidelsene på nært hold.

Han sa det ikke var noen grunn til å glamourisere mannen. – Han er ond, sa Murphy.

Men se om ikke det var Murphy som fikk problemer. Foreløpig ble han suspendert for en dag, mens man anstilte granskninger for å se om bildene skulle få alvorligere følger. Det var uautorisert sa ledelsene for Massachusetts State Police. Som om ikke det var nok: juridiske eksperter begynte å snakke om at bildene kanskje ville gjøre det vanskelig for Tsarnajev å få en rettferdig rettssak!

 

An internal investigation has been launched and he will have a hearing next week to determine if he is suspended. Prosecutors in Boston condemned the leak as «completely unacceptable.»

Legal analysts also suggested it could affect the prospect of Tsarnaev getting a fair trial. Rosanna Cavallaro, a professor at Suffolk University Law School, said: «The real concern is that people will see these new photos and think ‘Oh, he must be guilty.’ We want punishment to be based on a fair proceeding.»

 

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/10189657/Dzhokhar-Tsarnaev-new-pictures-of-suspected-Boston-bomber-leaked-in-response-to-Rolling-Stone-cover.html

http://www.usatoday.com/story/news/nation/2013/07/17/dzhokhar-tsarnaev-boston-marathon-bombing-rolling-stone/2523891/