Kommentar

Kaiarbeideren som ble stukket ned og drept av kameraten sin under jobb på kaia i Oslo, skal ha forsøkt å verve andre til terrorhandlinger, skriver VG.

Mannen i slutten av 20-årene var ikke iraker, slik han utga seg for, men syrer.

Sikkerhetspolitiet PST er urolig over at folk lever under falske navn. Myndighetene aner ikke hvem de er. Tilfellet med den drepte kaiarbeideren viser at det er grunn til å være bekymret. Han skal ha forsøkt å verve folk.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen forteller at den rette identiteten kommer for en dag når noen dør. Da dukker pårørende opp med rette papirer.

Abrahamsen er urolig for utviklingen. Mennesker med falsk id kan ta alle typer jobber i samfunnet. Den drepte syreren jobbet med å tømme containere for Oslo Container Terminal. Containertrafikken er alle politifolks mareritt. At en person fra Midtøsten, tilhørende en radikal moske i Oslo og attpåtil med falsk id, hadde en slik jobb, vil garantert få alarmklokkene til å ringe flere steder.

Flere andre drapsettersøkte/dømte har også vist seg å ha levd i Norge under falsk identitet. Abrahamsen nevner bingo-drapet på Adamstua og drapet på Nordre Gravlund. For egen del vil vi legge til Osman Omar Osman, som sitter dødsdømt i Kurdistan for å ha drept sin kone, Marita Strøm. Det kom frem at han hadde fått asyl på falskt navn, det samme hadde broren som ble utvist fra Norge i høst p.g.a. drapstrusler.

VGs sak ligger ikke på nett