Nytt

Politiadvokat Sturla Henriksbø og Anne Alræk Solem, leder for seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker.

En pakistansk mann, med norsk statsborgerskap og bosatt på Mortensrud i Oslo, er tiltalt for å ha arrangert drap på en av sine koner i 2017. Hun bodde i Lahore i Pakistan, mens han bodde i Oslo.

Mannen er midt i 60-årene og har bodd i Norge i over 40 år.  Han betalte 725 kroner for drapet på kona, ifølge politiet.

Onsdag 31. mai 2017 og ved flere anledninger i tiden forut for dette oppfordret han en leiemorder til drepe X mot vederlag. X var hans ektefelle og bosatt i Lahore i Pakistan. Kommunikasjonen mellom den tiltalte, som var bosatt i Norge, og leiemorderen, som var bosatt i Pakistan, foregikk per telefon. Den 18. mai 2017 overførte ektemannen 11 280 pakistanske rupi til leiemorderen som delvis oppgjør. Leiemorderen drepte den norsk-pakistanske mannens kone 31. mai 2017 ca. kl. 04:45 (kl. 07:45 pakistansk tid) utenfor hennes bopel. Hun ble 40 år gammel.

Leiemorderen ble overmannet av vitner etter drapet. Til lokalt politi har mannen forklart at det var et bestillingsdrap fra Norge. Han har også blitt intervjuet på pakistansk TV.

Den norsk-pakistanske ektefellen forsøkte også å betale politiet for å få navnet sitt fjernet fra saken og/eller skrive en rapport som renvasket ham og eller fant leiemorderen utilregnelig. Beløpet han tilbød var på rundt 32.000 norske kroner, 44 ganger så mye som han betalte for drapet på sin egen kone.

Den norsk-pakistanske mannen bestilte også drap på sin drepte kones to brødre. Også de var bosatt i Pakistan.

TV2 skriver:

Den drapssiktede har vært gift i Norge mange tiår. Han har også barn. I 2006 reiste han til Pakistan og giftet seg med kone nummer to. Paret fikk to barn samme, ifølge TV 2s opplysninger.

Norsk politi begynte å jobbe med saken mot Oslo-mannen i 2017. De gikk til pågripelse av ham i juli i 2018. Han har siden sittet varetektsfengslet.

Saken skal for retten 1. september.

Dette var VG’s overskrift på samme sak for to år siden:

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!