Oslo tinghus. Foto: Hanne Tolg.

En 65 år gammel norsk-pakistansk mann må tirsdag møte i Oslo tingrett tiltalt for å ha bestilt drapet på kona som var bosatt i Pakistan.

Ifølge tiltalen som er tatt ut av statsadvokat Erik Marthinussen etter ordre fra Riksadvokaten, skal norskpakistaneren ha betalt en annen mann som skjøt og drepte kona i Lahore i Pakistan 31. mai 2017. Drapet skjedde på fortauet utenfor hennes hjem, ifølge tiltalen. Hun ble 40 år gammel.

Gjerningsmannen som jobbet som sikkerhetsvakt, ble overmannet av vitner, meldte TV 2 tidligere i år. Sikkerhetsvakten pekte ut den 65 år gamle norskpakistaneren fra Oslo som oppdragsgiver.

Leiemorderen skal ha fått 725 norske kroner i forhåndsbetaling for drapet, vel 11.000 rupier.

Ifølge andre tiltalepunkt skal 65-åringen også ha forsøkt bestille drap på konas to brødre. Det tredje tiltalepunktet gjelder forsøk på grov korrupsjon. Politiet mener han forsøkte å bestikke den pakistanske drapsetterforskeren.

Oslo-mannen forsvares av Øystein Storrvik. Han sa i april til TV 2 at klienten nekter straffskyld.

– Han har ikke på noen som helst måte bidratt til konas død. Han er i stor sorg over hennes bortgang, sa Storrvik.

65-åringen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet av norsk politi i juli 2018. Det er satt av nesten fem uker til behandlingen av saken som etter planen avsluttes fredag 2. oktober.

(©NTB)

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.