Kommentar

Presidentens karakter

Sviende kritikk av Bush: Han greier ikke være tøff mot amerikanerne og fortelle dem hvor mye Irak vil kreve av dem, skriver NYTimes på lederplass.
Før han ble valgt ble Bush hengt ut som en bortskjemt overklassegutt. Etter 911 viste han lederegenskaper. Nå er det inntrådt en merkbar forandring. Bush blir ført med av begivenhetene. Han prøvde å ta et grep om tingene i sin siste tale, men gjorde han egentlig det? spør avisen.

Other wrong turns, however, were chosen because of a fundamental flaw in the character of this White House. Despite his tough talk, Mr. Bush seems incapable of choosing a genuinely tough path, of risking his political popularity with the same aggression that he risks the country’s economic stability and international credibility. For all the trauma the United States has gone through during his administration, Mr. Bush has never asked the American people to respond to new challenges by making genuine sacrifices.

Bush-administrasjonen har hele tiden vært preget av quick fixes og instant gratification. Det var ingen tilfeldighet at man var så dårlig forberedt på freden. Da problemene og kostnadene tårnet seg opp, holdt Bush Kongressen uvitende for ikke å ødelegge for andre runde av skattelettelser. Både da og i ettertid fremstår disse som galskap. De kom for det meste de rike til gode, og har ikke skapt nye arbeidsplasser. Tvertom: 2,7 millioner arbeidsplasser er gått tapt de siste tre år.

He committed the military to war, but he told civilians they deserved big tax cuts. He seems determined to remake the Middle East without doing anything serious about reducing our dependence on Middle East oil. His energy policy is a grab bag of giveaways to domestic oil and gas lobbyists. He refuses to ask for even the smallest compromise when it comes to fuel-efficient cars.

Det er et særdeles lite flatterende bilde lederartikkelen tegner, og hvis det stemmer kan det bli mer vakling fremover. Det har ikke USA råd til. Byrdene skyves over på fremtidige generasjoner, og når det går opp for folk, kan de vende seg mot presidenten. Han har ikke mye tid å gjøre det på.

But now, at the moment when we need strong leadership most, he is still a politician who is incapable of asking the people to make hard choices. And we are paying the price.

Les også

-
-
-
-

Les også