Politiet stanset en bil i Ravnåsveien på Holmlia 27. oktober i fjor, og fant en skarpladd pistol.

Om ikke dette var nok, så viste det seg at mannen (24) i bilen var prøveløslatt fra soning av en dom på 5,5 års fengsel for uaktsomt drap, etter drapet utenfor Prinsdal grill 10. januar 2020, skriver Avisa Oslo.

24-åringen hadde bare vært i frihet i ti uker da han ble tatt på Holmlia 27. oktober med en Glock-pistol ladet med 14 patroner i magasinet.

Nå er han tiltalt for to tilfeller av grov overtredelse av våpenloven, for å ha hatt våpen ulovlig med på offentlig sted og oppbevart det uten tillatelse fra politiet.

«Overtredelsen er grov fordi han tidligere er dømt for uaktsomt drap med skytevåpen og er en del av et kriminelt miljø», heter det i tiltalebeslutningen fra politiet.

24-åringen må møte i Oslo tingrett 21. mai.

21 år gamle Halil Kara ble like før midnatt 10. januar 2020 skutt i hodet av en maskert gjerningsperson ved Prinsdal Grill i Prinsdal i Oslo. I tillegg ble en mann knivskadd i et basketak med gjerningspersonen, men han fikk ikke livstruende skader, skrev Document om saken.

Straffen reduseres kraftig for de tiltalte etter Prinsdal-drapet

Drapsmannen som nå ble tatt med pistolen i bilen, hadde rett før drapet i Prinsdal, blitt dømt i en æresvoldsak med døden til følge. Han fikk kun ett års fengsel. Det var saken om 16 år gamle Mohammed Altai som døde etter å ha blitt slått i skoletiden ved Holmlia skole.

Altai hadde «et kjærestelignende forhold» til 21-åringens lillesøster, ifølge dommen.

21-åringen likte dette dårlig, og oppsøkte Altai på skolen. Han slo Altai flere ganger, og gutten falt bevisstløs til bakken.

Men på samme måte som under drapet i Prinsdal kom altså denne livsfarlige utlendingen seg unna med en svært mild dom.

Borgarting lagmannsrett konkluderte med at det ikke var bevist at drapet på Halil Kara i Prinsdal var forsettlig, altså ikke utført med vilje. Dette til tross for at han var maskert og løp fra stedet etter å ha knivstukket en annen mann i et basketak.

I æresvoldsaken viste obduksjonsrapporten at dødsårsaken til 16 år gamle Altai kan ha vært en sjelden hjertesykdom.

24-åringen som politiet ikke oppgir etnisitet på, slapp etter all sannsynlighet unna to overlagte drap, og kunne muligens ha utført ett eller flere om ikke politiet hadde kommet over ham og funnet den skarpladde pistolen.

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.