Ungarns statsminister Viktor Orbán, den franske president­kandidat Éric Zemmour, den tidligere britiske statsråden Suella Braverman, Tysklands tidligere sikkerhets­sjef Hans-Georg Maaßen og den katolske kardinal Gerhard Müller var bare noen av deltagerne ved den nasjonal­konservative konferansen som ordføreren i et av Brussel-distriktene ville ødelegge.

Tilstede ved arrangementet i regi av National Conservatism, et prosjekt fra The Edmund Burke Foundation, var også for eksempel Brexit-general Nigel Farage, The Times-spaltisten Melanie Phillips, den amerikanske forfatteren og redaktøren Rod Dreher, den belgiske historie­professoren David Engels, den franske islam­forskeren Florence Bergeaud-Blackler og mange andre.

Prosjektet har offentliggjort hele 40 videoer på YouTube, der et av høyde­punktene er et intervju med Orbán.

Denne forsamlingen er så imponerende at man lettere forstår hvorfor det var makt­påliggende å stikke kjepper i hjulene for konferansen, slik Emir Kir, den belgiske sosialisten med tyrkiske røtter, gjorde ved å få politiet til å hindre folk i å gå inn i det planlagte konferanse­lokalet.

Man vil for alt i verden, om nødvendig ved å avvikle forsamlings­friheten, unngå at arrangementer som disse skal bli normalisert. For da vil også mange flere vanlige mennesker våkne opp og se at deres verden er i ferd med å bli ødelagt. Men europeerne har å sove seg inn i undergangen.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.