George Soros publiserte lørdag en støtteerklæring til det ukrainske folk. Teksten ble publisert på Soros’ egen blogg.

Originalteksten finnes her: We Must Stand with Ukraine, as They Stand with Us

– Jeg har vært vitne til at Ukraina har forvandlet seg fra en kollapsende del av Sovjetunionen til et liberalt demokrati og et åpent samfunn. Landet har stått overfor utallige tilfeller av russiske aggresjon, men har holdt stand. Modige ukrainere er nu i frontlinjen hvor de setter livet på spill.

De grusomme bildene som kommer ut av Ukraina minner meg om det krigsherjede Budapest i 1944 og beleiringen av Sarajevo i 1993. Det er viktig at både den transatlantiske alliansen (USA, Canada, EU og Storbritannia), men også andre nasjoner gjør alt som står i deres makt for å støtte Ukraina i denne tids eksistensielle trussel.

Putins handlinger er et direkte angrep på suvereniteten til alle stater som en gang var en del av Sovjetunionen. Russland handler klart i strid med FNs charter og må holdes ansvarlig. Om Putin lykkes vil det sende en melding til hele verden om at nasjoner ganske enkelt kan skapes eller oppløses med brutal makt. Vi må stå sammen med Ukraina, likesom de står sammen med oss. 

George Soros

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.