Stortingsrepresentant og tidligere Oslo-byråd Lan Marie Berg er ikke aktuell som nestlederkandidat i Miljøpartiet De Grønne.

Ifølge NRK er Berg fornøyd med sin nye rolle som finanspolitisk talsperson.

– Jeg har fått et nytt og spennende verv som finanspolitisk talsperson, og jeg ønsker å fokusere fullt og helt på arbeidet i Stortinget når jeg er tilbake. Jeg stiller ikke som nestleder i denne omgang, men vil gjerne fortsette i sentralstyret, sier Berg.

– De siste seks årene som byråd i Oslo har vært spennende, men også veldig hektiske, og jeg vil gjerne ha noe mer tid til familien og toåringen min nå. Heldigvis har vi mange dyktige folk i MDG, og jeg gleder meg til å samarbeide med ledelsen i partiet også framover.

Det var nok hektisk som byråd, ettersom skandalene sto i kø i hennes tid i rollen. Etater under hennes mandat ble anklaget for tusenvis av lovbrudd.

Les også: Fortsatt hundrevis av lovbrudd i Lan Marie Bergs etater

Også i 2020 trakk Berg sitt kanditatur som nestleder av MDG, kun en uke før landsmøtet.

Berg er for tiden sykmeldt, og stortingsrepresentant Rauand Ismail er vara for henne i fraværsperioden. Berg var også sykmeldt fra jobben som byråd i 2019. Den gangen sa hun at det var «lett å føle seg dum og mislykka når man ikke føler at man strekker til». Etter sykmeldingsperioden gikk hun ut i mammapermisjon (eller fødeforeldrepermisjon, som det kanskje heter i de kretser).

Nå skal MDG-prinsessen fremme partiets økonomiske politikk. Om hun har noen kompetanse på området, gjenstår å se, men vi får vel bare ønske henne lykke til.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.