Nytt

Lan Marie Berg trekker seg som kandidat til nestledervervet i MDG. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det har i perioder vært mye turbulens omkring MDG-politiker Lan Berg. Men etter at hun tok en pause fra byrådet i Oslo, har det vært svært stille. Meningen var å gjøre comeback som nestlederkandidat i MDG denne våren. Nå har hun lagt den planen død.

NTB opplyser at Lan Marie Berg trekker seg fra kampen om å bli nestleder i Miljøpartiet De Grønne (MDG).

Berg viser ifølge NTB til sin familiesituasjon som forklaring. Hun er til vanlig byråd for samferdsel og miljø i Oslo, men har vært i mammapermisjon siden januar. Nå ser det ut til at hennes pause fra politikkens fremste linje kan bli lengre enn planlagt, selv om hun ikke har tenkt å trekke seg helt ut.

Selv forklarer hun det slik:

» Jeg har tatt enda en vurdering på hvor mange ekstra helger og kvelder jeg føler jeg kan være borte fra ettåringen min hjemme», sier Berg i en pressemelding.

Hun forklarer at hun har konkludert med at hun ikke ønsker å pålegge seg selv det presset og de forventningene det innebærer å være nestleder.

Det var Dagbladet som brakte nyheten først.

«Mitt motto i politikken har vært at det er viktig å tørre å si ja. Det har jeg også rådet andre unge kvinner til. Men noen ganger er også kunsten å si nei, og det er riktig for meg denne gangen», sier Berg.

Ifølge henne er det nå opp til valgkomiteen i MDG å fremme en ny innstilling. Det skal være flere andre aktuelle kandidater til dette vervet. Selv nevner hun både Toine Sannes og Kriss Rokkan Iversen som mulige alternativer. Berg legger til at hun ønsker å fortsette som medlem av sentralstyret, så hun vil fortsatt spille en relativt viktig rolle i partiet.

Det er uavklart om Lan Bergs befatning med de mange lovbruddene i Oslo Kommune har innvirket på hennes beslutning om å ta et steg ut av rampelyset. Det er ennå ikke avgjort hvilke følger disse sakene kan komme til å få for henne personlig.

MDG holder digitalt landsmøte førstkommende lørdag.

Kjøp T-skjorten her!

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!


;