Store Nato-land har gjentatte ganger bedt Jens Stoltenberg fortsette som alliansens leder, forteller ikke navngitte kilder til VG.

Avisa skal ha fått opplysningene bekreftet på sentralt hold i alliansen. USA og Tyskland er angivelig blant landene som har bedt nordmannen stille seg til disposisjon for en ny periode.

Etter planen skal Stoltenberg gå av som Natos generalsekretær 1. oktober.

Også Dagens Næringsliv har meldt at store Nato-land har forsøkt å få Stoltenberg til å fortsette. Siden i fjor sommer er det kommet oppfordringer både fra USA, Tyskland, Storbritannia og Canada, skrev en av avisas kommentatorer for en uke siden – uten å oppgi kilden til opplysningene.

Stoltenberg ble innsatt som generalsekretær i 2014, og perioden hans er flere ganger blitt forlenget.

Nå har Stoltenberg søkt på stillingen som norsk sentralbanksjef. Ifølge VG har han bestemt takket nei til nok en periode som Nato-leder.

Nupi-forsker Karsten Friis påpeker overfor avisa at Stoltenberg har en nøkkelrolle i håndteringen av Ukraina-konflikten og forholdet til Russland.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.