Nicaraguas regjering besluttet mandag å forby 1500 ikke-statlige organisasjoner i landet, som presidenten anser som en trussel.
Forbudene kommer kun dager etter at Nicaragua vedtok en forskrift som pålegger ikke-statlige organisasjoner å arbeide utelukkende i «partnerskapsallianser» med statlige enheter.
De fleste av organisasjonene som er ilagt forbud er religiøse grupper, ifølge AFP.
President Daniel Ortega har slått hardt ned på den katolske kirken de siste årene fordi han mente den støttet protester mot hans regjering i 2018, noe han anså som et kuppforsøk. Over 300 mennesker ble drept i uroen, ifølge tall fra FN.
En gruppe FN-eksperter slo i juli fast at det pågår «systematiske og omfattende brudd på internasjonale menneskerettigheter» i det mellomamerikanske landet.
Nicaraguas Røde Kors, flere katolske veldedige organisasjoner og den uavhengige menneskerettighetskommisjonen CPDH er blant de ikke-statlige organisasjonene som alt har fått dørene stengt på bakgrunn av anklager som er avvist som falske.
Ortegas kone og visepresident, Rosario Murillo, har tidligere beskrevet religiøse mennesker som «djevelens barn» og «ondskapens agenter som utfører åndelig terrorisme».
I slutten av 2023 ble rundt 30 katolske prester fengslet i Nicaragua på bakgrunn av regjeringens misnøye med den katolske kirken, og disse prestene ble senere sent ut av landet til Vatikanet.
I tillegg utviste regjeringen mer enn 300 politikere, journalister, akademikere og aktivister i fjor, alle beskyldt for forræderi.
En organisasjon som jobber for ytringsfrihet i landet sier at minst 263 journalister har blitt tvunget til å forlate Nicaragua siden 2018.
(©NTB)